Hematoloogia-onkoloogia kliiniku teadustöö

Hematoloogia-onkoloogia kliiniku teadustöö


Jana Jaal

Multiformse glioblastoomi mikrokeskkond: selle mõjutamise võimalused ravitulemuste parandamiseks.  Närvisüsteemi haiguste diagnostilised markerid ja ravitulemust määravad tegurid. Mitteväikerakulise kopsuvähi soolised erinevused. Immuunkontrollpunktide blokeerimine mitteväikerakulise kopsuvähi immuunravis: sihtmärkide ekspressiooni mõjutavad tegurid. Maovähi käsitluse kvaliteediindikaatorid: rahvastikupõhine uuring Eestis diagnoositud maovähi haigetel. Noored ja vähk. Eakad ja vähk.

Peeter Padrik

Eesti melanoomihaigete elulemuse ja ravi retrospektiivne analüüs. Gastrointestinaalne stromaalne tumor (GIST): haiguse esinemine, kasutatud ravimeetodid ja ravitulemused Eestis. EUROCARE High-Resolution Study (Estonian sub-project) EUROCARE taustuuringu Eesti alaprojekt

Edward Laane

Rakusurma mehhanismide uurimine lümfoidses rakuliinis, glükokortikoid-indutseeritud lüütiline toime lümfoidsetesse rakkudesse. Läbivoolu tsütomeetria, kui meetod hematoloogiliste haiguste diagnoosimisel, rõhuasetusega ägeda müeloidse leukeemia minimaalsele residuaalsele haigusele, lümfoomide diagnostikale ja dendriitilistele rakkudele. Multiipelse müeloomi geneetiline ebastabiilsus.

Jaan Soplepmann

Haavandtõbi ja maovähk. Jäme- ja pärasoolevähk. Melanoom. 

Tartu Ülikoolis kaitstud doktoritöö näitas, et rasedusaegne bakteriaalne infektsioon on oluline riskitegur ajukahjustuse tekkimisel nii enneaegselt kui õigeaegselt sündinud lastel.

Nii enne- kui õigeaegselt sündinud laste oluline riskitegur insuldi kujunemisel on ema rasedusaegne kuse-suguteede põletik

Tartu Ülikool

Konverentsil „Kliinik 2024“ vaadatakse tulevikku

ENNS-i talveseminar

VAATA OTSE: Neuroloogide ja neurokirurgide talveseminaril räägitakse liigutushäiretest