Tartu Ülikooli üliõpilasi ja vilistlasi oodatakse osalema mentorlusprogrammis

Kuni 7. veebruarini saavad Tartu Ülikooli üliõpilased ja vilistlased taas kandideerida mentorlusprogrammi. Alates 2017. aastast korraldatud programmi eesmärk on viia kokku õpihimulised üliõpilased ja edukad vilistlased, et pakkuda mõlemale poolele kasulikku koostöövõimalust ning tugevdada ülikooli kogukonnatunnet.

Tudengitele pakub mentorlusprogramm võimalust kohtuda oma eriala spetsialistiga, kes on valmis semestri jooksul jagama kogemusi ja nõuandeid nii erialastel kui ma muudel enesearengu teemadel. Mentorlusprogramm viib igal aastal kokku õpihimulised üliõpilased ja abivalmid vilistlased, kes tunnevad, et nende kogemuste pagasis on nii mõndagi sellist, mille jagamine võiks peatselt tööellu astuvale noorele kasuks tulla. Lisaks erialastele teadmistele ja soovitustele pakuvad mentorid üliõpilasele tuge oma tee leidmisel,“ sõnas Karolin Ossip.  

Juba kolmandat aastat toimub mentorlusprogramm koostöös Eesti Mentorite Kojaga. „Programmi kandideerivatel mentoritel ei pea olema varasemat mentorluskogemust, sest nad läbivad tasuta mentorite koja lühikoolituse, kus omandavad vajalikud esmased oskused ja teadmised,“ selgitas mentorlusprogrammi koordinaator Karolin Ossip. 

Lisaks mentorite koolitusele ning mentorite ja üliõpilaste omavahelistele kohtumistele on programmis ka arendavad ja inspireerivad ühisseminarid, kus juhendajateks on oma valdkonna tuntud asjatundjad.  

2023. aasta mentorlusprogrammi seminarid ning mentorite ja menteede kohtumised toimuvad veebis. Nii saavad programmis osaleda ka välismaal elavad Eesti üliõpilased ja vilistlased. Samuti viiakse kokku välistudengitest menteed ja välisvilistlastest mentorid.

Mentorlusprogrammis osalemisest on Tartu Ülikooli vilistlasblogis kirjutanud Sven Anderson („Igapäevane realism TÜ mentorlusprogrammist“) ja Triinu Sirge („7 soovitust mentorlusprogrammis osalemiseks!“). Vilistlane ja Eesti Mentorite Koja juhatuse liige Ülle Susi on jutustanud mentorluse kasulikkusest ja vajalikkusest kogemusloos „Mentorina on pidev areng tagatud“.

Kandideerimine kestab kuni 7. veebruarini. Täpsema info, kandideerimisteabe ja ajakava leiab veebilehelt https://ut.ee/et/mentorlusprogramm.

Täpsem teave kandideerimise ja ajakava kohta on veebilehel https://ut.ee/et/mentorlusprogramm.

MV

Meditsiiniteaduste valdkonna lõpuaktus 2024

Meditsiiniteaduste valdkonna lõpuaktus

Meditsiiniteaduste valdkonnas sai lõpudiplomi enam kui 300 inimest

Tudengid koos

Valminud on Tartu Ülikooli eesti keele õppe võimalusi tutvustav veebileht